Zeleninová polévka s hořčicí a kořeněnými fazolemi

Snadná, chutná a vydatná polévka, která vždy potěší.

Doba přípravy

20 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

Print

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 2 větší brambory
  • 2 lžíce hořčice Hellmann's gurmánská
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml vody z fazolí
  • sůl a pepř

Restované kořeněné fazole

  • 200 g fazolí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibule nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechejte zesklovatět.

  2. Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno, přidejte k cibuli a restujte další 3 minuty.

  3. Pórek důkladně očistěte, nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a restujte alespoň 5 minut.

  4. Brambory umyjte (nemusíte loupat), nastrouhejte najemno a přidejte do hrnce. Krátce orestujte, zalijte vodou z fazolí, přidejte ještě cca 500 ml vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu a nechejte npovařit a mírném plameni 15 minut.

  5. Do polévky přidejte dvě lžíce hořčice (může být i více, dle chuti), zamíchejte a ještě krátce povařte.

Restované kořeněné fazole

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte fazole a restujte asi 5 minut.

  2. Přidejte koření a restujte dalších 5 minut, dokud fazole nezezlátnou a nejsou jemně křupavé.