Zapečené fazole se strouhankou ze starého chleba

Fazole jsou naprosto univerzální surovinou, která se dá využít na nespočet způsobů. Hellmann's snadné zapečené fazole jsou bezpochyby oblíbenou volbou.

Doba přípravy

25 min

Čas vaření

35 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větší mrkve
  • 400 g kapusty
  • 300 g fazolí
  • 3 rajčata nastrouhaná
  • 4 lžíce Hellmann's kečupu s cherry rajčátky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 150 g strouhanky
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a nechejte zezlátnout.

  2. Mrkev nakrájejte na půlkolečka, přidejte do hrnce a chvíli restujte.

  3. Kapustu nakrájejte na menší kousky a restujte dalších 5 minut.

  4. Rajčata nastrouhejte na struhadle, slupky nasekejte najemno a přidejte do hrnce spolu s kečupem, kořením, solí a pepřem. Přidejte fazole, zalijte vodou z fazolí a vínem a nechejte 15 minut povařit.

  5. Strouhanku promíchejte s olejem a solí. Směs fazolí a zeleniny přendejte do zapékací mísy nebo pekáčku, posypejte strouhankou a pečte na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud strouhanka nezezlátne.