
Ingredience
- 900 g vepřových kotlet bez kosti nebo s kostí
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku, drcené
- 1 bobkový list
- 360 ml plnotučného mléka
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 60 g pikantní hořčice Hellmann´s
- kůra z 1 citronu
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
-
Kotlety potřeme z obou stran kmínem, paprikou, solí a pepřem.
-
V litinové pánvi rozpustíme lžíci másla a orestujeme na něm z obou stran maso dozlatova, cca 2-3 min z každé strany. Vyndáme kotlety na talíř. Do pánve přidáme lžíci másla, česnek a restujeme, dokud se nerozvoní, tedy asi 1 min. Přidáme bobkový list, mléko, tymián, pikantní hořčici Hellmann´s a citronovou kůru. Mícháme, dokud se všechny přísady nespojí, pak stáhneme na nejnižší teplotu. Dochutíme solí a pepřem.
-
Do pánve přidáme kotlety a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme péct na 15-30 min, podle toho, jak moc je máme rádi propečené.
-
Podáváme přelité omáčkou.