Vepřové kotlety pečené v hořčičné omáčce

Vepřové kotlety pečené v hořčičné omáčce

Doba přípravy

25 min

Čas vaření

45 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 900 g vepřových kotlet bez kosti nebo s kostí
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 1 bobkový list
  • 360 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 60 g pikantní hořčice Hellmann´s
  • kůra z 1 citronu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Kotlety potřeme z obou stran kmínem, paprikou, solí a pepřem.

  3. V litinové pánvi rozpustíme lžíci másla a orestujeme na něm z obou stran maso dozlatova, cca 2-3 min z každé strany. Vyndáme kotlety na talíř. Do pánve přidáme lžíci másla, česnek a restujeme, dokud se nerozvoní, tedy asi 1 min. Přidáme bobkový list, mléko, tymián, pikantní hořčici Hellmann´s a citronovou kůru. Mícháme, dokud se všechny přísady nespojí, pak stáhneme na nejnižší teplotu. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Do pánve přidáme kotlety a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Dáme péct na 15-30 min, podle toho, jak moc je máme rádi propečené.

  5. Podáváme přelité omáčkou.