
Ingredience
- 2 lžíce gurmánské hořčice Hellmann's
- 1 lžíce lístečků čerstvého tymiánu
- 1 velká vepřová panenka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 středně velké červené cibule nakrájené na klínky
- 500 ml jablečného cideru
- 20 g sušených jablek
- 20 g sušených meruněk
- 20 g sušených švestek
- 20 g rozinek nebo brusinek
- Tatarská omáčka Hellmann's Delikátní k podávání
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 200°C. V mističce smícháme hořčici s tymiánem. Panenku celou důkladně osolíme a opepříme a poté potřeme směsí hořčice a tymiánu.
-
Na středním plameni rozehřejeme olej v litinové pánvi nebo hrnci, který můžeme dát i do trouby. Nasypeme do něj cibuli a bez míchání opékáme dozlatova, trvá to zhruba 2 minuty. Poté klínky cibule otočíme a opečeme je i z druhé strany. Přilijeme cider a mícháme, seškrábneme všechny „opečánky“ ze dna pánve. Přisypeme sušené ovoce, lehce promícháme a sundáme z plamene.
-
Vložíme panenku do pánve/hrnce a v troubě pečeme 30 minut. Vyndáme maso na prkénko, zabalíme potravinovou fólií nebo alobalem a necháme ještě 15 minut odpočinout. Servírujeme nakrájené na plátky společně s tatarskou omáčkou Hellman's Delikátní.