Vegeburger z mangoldu a řepových listů

Vyzkoušejte speciální vegeburger plný zelených listů mangoldu a řepy.

Doba přípravy

30 min

Čas vaření

30 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 450 g listů mangoldu a červené řepy
  • 200 g vařené rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 70 g slunečnicových či jiných semínek
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 4 lžíce kečupu
  • Lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup přípravy

  1. Listy mangoldu a řepy důkladně umyjte a odřízněte z nich stonky.

  2. Stonky nakrájejte na menší kousky, přendejte do mixéru spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí, česnekem a citronovou šťávou a vše rozmixujte na pyré.

  3. Přidejte rýži a lehce promixujte tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky rýže.

  4. Směs přendejte do větší mísy, přidejte vejce a kečup a promíchejte.

  5. Listy mangoldu a řepy nasekejte najemno a přidejte spolu se slunečnicovými semínky, strouhankou, solí a pepřem do mísy.

  6. Směs důkladně promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.

  7. Ze směsi tvarujte burgerové placičky. Pokud je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte strouhanku.

  8. Burgery opékejte na středním plameni na pánvi na dostatečném množství oleje, asi 5 minut z každé strany.

  9. Podávejte v housce s omáčkou na burgery a s oblíbenou zeleninou či plátkem sýra.