
Ingredience
- 450 g listů mangoldu a červené řepy
- 200 g vařené rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 70 g slunečnicových či jiných semínek
- 2 vejce
- 150 g strouhanky
- 4 lžíce kečupu
- Lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup přípravy
-
Listy mangoldu a řepy důkladně umyjte a odřízněte z nich stonky.
-
Stonky nakrájejte na menší kousky, přendejte do mixéru spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí, česnekem a citronovou šťávou a vše rozmixujte na pyré.
-
Přidejte rýži a lehce promixujte tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky rýže.
-
Směs přendejte do větší mísy, přidejte vejce a kečup a promíchejte.
-
Listy mangoldu a řepy nasekejte najemno a přidejte spolu se slunečnicovými semínky, strouhankou, solí a pepřem do mísy.
-
Směs důkladně promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
-
Ze směsi tvarujte burgerové placičky. Pokud je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte strouhanku.
-
Burgery opékejte na středním plameni na pánvi na dostatečném množství oleje, asi 5 minut z každé strany.
-
Podávejte v housce s omáčkou na burgery a s oblíbenou zeleninou či plátkem sýra.