
Ingredience
- 12 plátků kvalitního světlého toastového chleba
- 4 lžíce majonézy Hellmann´ s Delikátní
- 1 lžíce gurmánské hořčice Hellmann´s
- 1 lžíce bazalkového pesta
- 8 velkých plátků slaniny, opečených dokřupava
- 220 g upečeného krůtího či kuřecího masa nakrájeného na tlusté plátky či malé kousky
- 220 g šunky od kosti, nakrájené na plátky
- 4 avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
- 4 plátky sýru (gouda, čedar, ementál)
- římský či ledový salát
Postup přípravy
-
První plátek natřeme majonézou Hellmann´s, kterou jsme smíchaly s pestem. Poklademe šunkou, na kterou dáme list salátu. Na salát dáme slaninu a avokádo a přiklopíme druhým plátkem, který zespoda natřeme pestovou majonézou a horní část hořčicí.
-
Nyní na hořčici položíme krůtí maso, pak opět avokádo a salát a završíme sýrem. Na závěr přiklopíme posledním plátkem chleba, jehož dolní stranu potřeme majonézou s pestem.
-
Takto vytvoříme celkem 4 sendviče, které rozkrojíme diagonálně na 2 trojúhelníky a propíchneme špejlí, aby jednotlivé sendviče držely pohromadě.