Teplý salát z červené čočky se sázeným vejcem

Čočka je nejen plná tělu prospěšných látek, jdou s ní vytvořit skvělá jídla, která nejen zasytí, ale budou tak chutná, že na talíři nic nezbyde. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

5 min

Čas vaření

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • sušená červená čočka 200 g
  • cibule 1
  • česnek 2
  • hořčice 4 polévková lžíce
  • vejce 2
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. V osolené vodě uvaříme čočku doměkka.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova. Na poslední minutu přidáme k cibuli na plátky nakrájený česnek.

  3. Vejce vyklepneme na pánev a na mírném výkonu čekáme, než se zatáhne včetně žloutku.

  4. Do uvařené čočky vmícháme hořčici, cibulku a česnek.

  5. Dochutíme solí a pepřem, navrch položíme hotové vejce.