
Ingredience
- 2 vejce
- 200 g mletého vepřového masa
- hladká mouka
- vejce
- špetka soli, pepř
- řepkový olej
Bylinková strouhanka:
- 3 plátky starého toustového chleba
- 2- 3 snítky tymiánu
- špetka soli, příp. pepř
Dochucená majonéza:
- 5 lžic majonézy Hellmann´s Delikátní
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 menší sterilovaná okurka
- pepř
Postup přípravy
-
V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.
-
Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.
-
Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno.
-
Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.
-
V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí.
-
Do misky dejte Hellmann´s majonézu Delikátní, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte.
-
Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.