Skotské vejce

Skotské vejce

Přípravka

50 min

Čas na vaření

30 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g mletého vepřového masa
  • hladká mouka
  • vejce
  • špetka soli, pepř
  • řepkový olej

Bylinková strouhanka:

  • 3 plátky starého toustového chleba
  • 2- 3 snítky tymiánu
  • špetka soli, příp. pepř

Dochucená majonéza:

  • 5 lžic majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 menší sterilovaná okurka
  • pepř

Postup přípravy

  1. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

  2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.

  3. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno.

  4. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance.

  5. V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí.

  6. Do misky dejte Hellmann´s majonézu Delikátní, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte.

  7. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.