Salát s divokou rýží, restovanou zeleninou a ananasem

Salát s divokou rýží, restovanou zeleninou a ananasem

Doba přípravy

5 min

Čas vaření

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 cuketa
  • 2 sladké brambory
  • 5-6 stroužků česneku
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 200 g divoké rýže
  • 150 g baby kukuřice
  • 1/4 čerstvého ananasu
  • 10 cherry rajčat
  • 8 polévkových lžic Hellmann's salátový dresink Tisíc ostrovů
  • svazek petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejme troubu na 200°C. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a rozkrojíme napůl. Nakrájíme si cibuli, na čtvrtky. Cuketu na plátky, batáty oloupané na krájíme na kostičky.

  2. Rýži si připravíme dle návodu na obalu.

  3. Připravenou zeleninu. včetně česneku dáme na plech, pokapeme rostlinným olejem a pečeme v troubě 15 minut dokud se nám hezky nezbarví a nezměkne.

  4. Po vychladnutí zeleninu nakrájíme na kousky.

  5. Uvařenou rýži dáme do mísy a přidáme pečenou zeleninu. Baby kukuřici překrájíme na půlky a stejně tak cherry rajčátka a přidáme je do mísy.

  6. Přelijeme salátovým dresinkem Hellmann's Tisíc ostrovů a podáváme s nasekanou petrželkou.