Rýže z jednoho hrnce

Pokud vám zbylo pár kousků masa nebo třeba trocha zeleniny, tento recept vám zaručeně pomůže vše zpracovat a s Hellmann's na chuti tratit nebudete.

Doba přípravy

15 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 130 g mrkve
  • 300 g zbylého pečeného kuřecího masa
  • 270 g jasmínové rýže
  • 70 g mraženého hrášku
  • 4 lžíce tamari sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce Sriracha omáčky
  • 4 lžíce Hellmann's majonézy Originál
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička sezamového semínka

Postup přípravy

  1. Na lžíci oleje vlijte rozmíchaná vejce a za stálého míchání je usmažte. Dejte stranou.

  2. Přidejte zbylý olej, prolisovaný česnek a minutu restujte. Vlijte malé množství vývaru a plochou vařečkou seškrábněte případně připečeninky ze dna.

  3. Přidejte zbylý vývar, na kostičky pokrájenou mrkev a rýži. Pokud používáte čerstvé maso, přidejte ho pokrájené na kostky v tomto kroku. Lehce osolte a opepřete. Tekutina by měla suroviny přesahovat o 2 cm. Přiklopte poklicí a na mírném ohni vařte asi 15 minut.

  4. Přidejte sojovou omáčku, sezamový olej, případně natrhané pečené kuřecí maso a dobře promíchejte. Poté vmíchejte rozmražený hrášek a nakonec umíchaná vejce. Nechte vše chvíli odpočinout pod poklicí.

  5. Smíchejte Hellmann's majonézu se srirachou.

  6. Rýži servírujte posypanou jarní cibulkou, na sucho na pánvi opraženým sezamovým semínkem a zakápněte pikantní majonézou.