
Ingredience
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 300 ml kuřecího vývaru
- 130 g mrkve
- 300 g zbylého pečeného kuřecího masa
- 270 g jasmínové rýže
- 70 g mraženého hrášku
- 4 lžíce tamari sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce Sriracha omáčky
- 4 lžíce Hellmann's majonézy Originál
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička sezamového semínka
Postup přípravy
-
Na lžíci oleje vlijte rozmíchaná vejce a za stálého míchání je usmažte. Dejte stranou.
-
Přidejte zbylý olej, prolisovaný česnek a minutu restujte. Vlijte malé množství vývaru a plochou vařečkou seškrábněte případně připečeninky ze dna.
-
Přidejte zbylý vývar, na kostičky pokrájenou mrkev a rýži. Pokud používáte čerstvé maso, přidejte ho pokrájené na kostky v tomto kroku. Lehce osolte a opepřete. Tekutina by měla suroviny přesahovat o 2 cm. Přiklopte poklicí a na mírném ohni vařte asi 15 minut.
-
Přidejte sojovou omáčku, sezamový olej, případně natrhané pečené kuřecí maso a dobře promíchejte. Poté vmíchejte rozmražený hrášek a nakonec umíchaná vejce. Nechte vše chvíli odpočinout pod poklicí.
-
Smíchejte Hellmann's majonézu se srirachou.
-
Rýži servírujte posypanou jarní cibulkou, na sucho na pánvi opraženým sezamovým semínkem a zakápněte pikantní majonézou.