pomazánka z bílé fazole

Našli jste doma zatoulané bílé fazole a nevíte, jak je chutně zužitkovat? Pak vám jistě přijde vhod fazolová pomazánka.

Doba přípravy

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • - 300 g vařených bílých fazolí
  • ½ větší červené cibule
  • Hrst petrželky
  • 2 lžíce veganské majonézy
  • Lžička hořčice
  • Lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Fazole dejte do větší mísy a jemně rozmačkejte vidličkou nebo prsty tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky fazolí.

  2. Cibuli i petrželku nasekejte najemno a přidejte do mísy.

  3. Ke směsi přidejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promíchejte.

  4. Podávejte s pečivem. K pomazánce se skvěle hodí topinky ze staršího chleba potřené česnekem.