Poke bowl - miska s rýží a zeleninou

Havajký pokrm Poke bowl je posledním "food trendem" nejen pro to, že skvěle chutná a je lehký, ale hlavně díky němu využijete plno surovin, které právě máte doma. Výborně si na něm pochutnáte a navíc můžete předejít zbytečnému plýtvání jídla. Inspirujte se naší verzí níže, použít ale můžete jakékoliv suroviny, které máte právě v ledničce.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 200 g křupavého salátu
  • 40 g Hellmann's salátový dresink Med a hořčice
  • 4 vejce uvařená naměkko
  • čerstvý koriandr kopr nebo máta
  • 1 červená paprika nakrájena ná hranolky
  • 1 avokádo nakrájené na plátky
  • 1 mrkev nakrájená na plátky
  • limetková šťáva
  • 400 g uvařené jasmínové rýže
  • 50 ml octa na sushi
  • sezamová semínka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Uvařenou rýži ochutíme octem na sushi.

  2. Salát promícháme s dressingem Hellman’s Med a hořčice, rýži umístíme doprostřed misky a salát naklademe na ni.

  3. Okolo salátu a rýže naskládáme ostatní zeleninu tak, aby byl vždy stejný druh pohromadě.

  4. Přidáme čerstvé bylinky, limetkovou šťávu a lžíci dressingu.

  5. Vejce rozkrojíme napůl a položíme doprostřed misky. Ozdobíme sezamovými semínky a servírujeme.