Pečené mini brambůrky s plátkem česneku a bylinkou

Jak zužitkovat i malé brambory, které se vám nebude chtít škrábat? Jednoduše, podívejte se na náš recept.

Doba přípravy

30 min

Čas vaření

30 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 8 miniaturních brambor i se slupkou
  • 2 větší stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • hrubozrnná sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a upečeme cca 25 minut v troubě při 180°C. (Můžeme je také uvařit ve vodě). Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme, tak až se kříž nahoře otevře a naskládáme na plech s pečícím papírem.

  2. Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky. Vložíme pod gril na 220°C a grilujeme dozlatova (cca 5 minut). Poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.