
Ingredience
- 8 miniaturních brambor i se slupkou
- 2 větší stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- 2 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
- hrubozrnná sůl
- pepř
Postup přípravy
-
Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a upečeme cca 25 minut v troubě při 180°C. (Můžeme je také uvařit ve vodě). Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme, tak až se kříž nahoře otevře a naskládáme na plech s pečícím papírem.
-
Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky. Vložíme pod gril na 220°C a grilujeme dozlatova (cca 5 minut). Poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.