Pečená kořenová zelenina s tatarskou omáčkou

Zbyla vám kořenová zelenina? Chcete obměnit obvyklou přílohu z brambor? Zkuste upéct celer, mrkev a petržel. Vaše jídlo odlehčíte, a navíc se nic nevyhodí! Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

Print

Ingredience

  • 1/2 celer
  • 3 petržel
  • 1 hrst petržel nať
  • 3 mrkev
  • 4 polévková lžíce olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • Hellmann's tatarská omáčka

Postup přípravy

  1. Celer, petržel a mrkev nakrájíme na podobně vysoké plátky cca 4mm.

  2. Vyskládáme na plech, kde máme pečící papír, polijeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a dáme péct na 180°C 20 minut.

  3. Podáváme s tatarskou omáčkou Hellmann’s.