Pečená dýně s dýňovými semínky a citronovou majonézou

Oživte dýňovou sezónu tímto Hellmann 's receptem. Skvělý bude jako večeře, nebo například příloha. Jak se vám to bude zrovna hodit. Hlavní je, že její celou sníme a žádné jídlo nepřijde nazmar. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

10 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 1 dýně hokaido menší
  • 4 polévková lžíce dýňová semínka
  • 3 polévková lžíce olivový olej
  • 4 polévková lžíce Hellmann's majonéza
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájíme na cca 2cm vysoké půlměsíčky, položíme na plech pokapaný olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  2. Pečeme 8min při 230°C.

  3. Dýňová semínka upražíme na suché pánvi.

  4. Majonézu smícháme s citronovou kůrou.

  5. Dýni promícháme se semínky a podáváme s citronovou majonézou.