Pečená dýně s dýňovými semínky a citronovou majonézou

Oživte dýňovou sezónu tímto Hellmann 's receptem. Skvělý bude jako večeře, nebo například příloha. Jak se vám to bude zrovna hodit. Hlavní je, že její celou sníme a žádné jídlo nepřijde nazmar. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

10 min

Sdílet

Print

Ingredience

  • 1 dýně hokaido menší
  • 4 polévková lžíce dýňová semínka
  • 3 polévková lžíce olivový olej
  • 4 polévková lžíce Hellmann's majonéza
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájíme na cca 2cm vysoké půlměsíčky, položíme na plech pokapaný olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  2. Pečeme 8min při 230°C.

  3. Dýňová semínka upražíme na suché pánvi.

  4. Majonézu smícháme s citronovou kůrou.

  5. Dýni promícháme se semínky a podáváme s citronovou majonézou.