
Ingredience
- 400 g bílé tofu
- 200 g uzené tofu
- 2 velké cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
- 4 stroužky česneku
- snítka tymiánu
- sůl
- 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
- Koření: špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř
Postup přípravy
-
Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme.
-
Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme. Hmota by měla být vlhká. Necháme vychladit. Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebovými toustíky.