Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

Přípravka

30 min

Čas na vaření

25 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 400 g bílé tofu
  • 200 g uzené tofu
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
  • 4 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • Koření: špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme.

  2. Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme. Hmota by měla být vlhká. Necháme vychladit. Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebovými toustíky.