Mrkvové hranolky s fazolovým dipem a pestem z kapusty | Hellmann's Česká Republika

Mrkvové hranolky s fazolovým dipem a pestem z kapusty

Že v lednici nic není? Mrkev se ale v kuchyni najde skoro vždy! Vykouzlete s ní jedinečné. S fazolovým dipem z talířů zmízí hned.

Doba přípravy

20 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 700g mrkve
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř

Fazolový dip

  • 200 g fazolí
  • 100 g Hellmann's omáčky Vegan
  • 2 lžíce okurkového láku nebo 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • oblíbené čerstvé bylinky

Kapustové pesto

  • 6 svrchních listů kapusty
  • 6 lžic olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic slunečnicových semínek
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Mrkev očistěte (čerstvou nebo mladou mrkev není nutné loupat) a nakrájejte na tenké hranolky.

  2. Dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience a důkladně promíchejte.

  3. Pečte na 250 °C, dokud mrkev nezezlátne (cca 20 minut). Díky škrobu budou hranolky hezky křupavé.

Fazolový dip

  1. Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Bylinky můžete přidat až na závěr nebo je nasekat a přimíchat do hotového dipu.

Kapustové pesto

  1. Všechny ingredience dejte do mixéru nebo food processoru a rozmixujte. Můžete promixovat jen zlehka, aby v pestu stále zůstaly kousky kapusty, česneku a semínek. Případně rozmixovat dohladka.

  2. Pesto můžete připravit dvěma způsoby. Buď ingredience nasekat nožem na velmi jemno nebo rozmixovat v mixéru či food processoru. Výsledná konzistence bude hodně odlišná, záleží na vlastních preferencích, který typ vám bude vyhovovat více