
Ingredience
- 700g mrkve
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
- sůl a pepř
Fazolový dip
- 200 g fazolí
- 100 g Hellmann's omáčky Vegan
- 2 lžíce okurkového láku nebo 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- oblíbené čerstvé bylinky
Kapustové pesto
- 6 svrchních listů kapusty
- 6 lžic olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 2 stroužky česneku
- 6 lžic slunečnicových semínek
- sůl a pepř
Postup přípravy
-
Mrkev očistěte (čerstvou nebo mladou mrkev není nutné loupat) a nakrájejte na tenké hranolky.
-
Dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience a důkladně promíchejte.
-
Pečte na 250 °C, dokud mrkev nezezlátne (cca 20 minut). Díky škrobu budou hranolky hezky křupavé.
Fazolový dip
-
Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Bylinky můžete přidat až na závěr nebo je nasekat a přimíchat do hotového dipu.
Kapustové pesto
-
Všechny ingredience dejte do mixéru nebo food processoru a rozmixujte. Můžete promixovat jen zlehka, aby v pestu stále zůstaly kousky kapusty, česneku a semínek. Případně rozmixovat dohladka.
-
Pesto můžete připravit dvěma způsoby. Buď ingredience nasekat nožem na velmi jemno nebo rozmixovat v mixéru či food processoru. Výsledná konzistence bude hodně odlišná, záleží na vlastních preferencích, který typ vám bude vyhovovat více