
Ingredience
- 200 g uvařených fazolí
- sůl a pepř
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 stroužek česneku
- 1/2 hrsti čerstvých bylinek nebo lžička sušených
- 4 lžíce oleje (třeba ze sušených rajčat)
- 2 najemno nasekaná sušená rajčata
- 1/2 lžíce kaparů
- 1 lžíce vody z kaparů
- 1 lžíce Hellmann's omáčky Vegan
Postup přípravy
-
Fazole dejte do mísy. Česnek oloupejte a utřete nebo nasekejte nadrobno a přidejte k fazolím.
-
Rajčata a kapary nasekejte nadrobno a přidejte spolu s bylinkami do mísy.
-
Přidejte citronovou šťávu, olej, vodu z kaparů, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
-
Směs přendejte do větší zavařovací sklenice, lehce přimáčkněte, aby byly fazole ponořené v marinádě a nechejte alespoň den uležet.
-
Servírujte na topince potřené tenkou vrstvou majonézy.