
Ingredience
- 300 g lososa vcelku i s kůží
- 120 g uzeného lososa
- 4 lžíce Hellmann´s Majonézy Delikátní
- sůl
- pepř
- 1 citron (na dochucení)
- pažitka nebo jarní cibulka
- 1 mladá cuketa
- bylinky, ředkvičky, paprika, mrkev na ozdobu
Ingredience na vývar:
- 0,5 l vody
- 0,2 l bílého vína
- špetka soli
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 tenké plátky citronu i se slupkou
- 2 bobkové listy
- 10 cm stonku z řapíkatého celeru
- 5 cm pórku
- snítka tymiánu
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut.
-
Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru.
-
Poté z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme). Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa a Hellmann´s Majonézu Delikátní.
-
Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.
-
Necháme min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
-
Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky.
-
Na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky nebo mrkve.