Květák se slunečnicovými semínky a aioli

(Smažený, placičky nebo polévka, to jsou typické pokrmy z květáku, které točíme dokola. Až vám zase zbyde květák v lednici, zkuste ho připravit podle tohoto receptu. Zaručeně Vám zachutná a doma už nikdy nezbyde) Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 polévková lžíce Hellmanns majonéza
  • 1 palice česnek
  • 3 polévková lžíce slunečnicová semínka
  • 2 polévková lžíce rostlinný olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Majonézu smícháme s upečenými stroužky česneku (20min v troubě na 180°C). Pokud budete chtít dělat aioli z čerstvého česneku stačí dva stroužky.

  2. Slunečnicová semínka upražíme na suché pánvi, aby se rozvoněla.

  3. Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme ve vodě nebo v páře 6min. Poté ho zprudka orestujeme na pánvi. Ne déle než 3min.

  4. Květák smícháme se semínky a podáváme s připravenou aioli omáčkou.