Květák se slunečnicovými semínky a aioli

Smažený květák, placičky nebo polévka, to jsou typické pokrmy z květáku, které točíme pořád dokola. Až vám zase zbyde květák v lednici, zkuste ho připravit podle tohoto receptu. Zaručeně vám zachutná a doma už nikdy nezbyde. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

Print

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 polévková lžíce Hellmanns majonéza
  • 1 palice česnek
  • 3 polévková lžíce slunečnicová semínka
  • 2 polévková lžíce rostlinný olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Majonézu smícháme s upečenými stroužky česneku (20min v troubě na 180°C). Pokud budete chtít dělat aioli z čerstvého česneku stačí dva stroužky.

  2. Slunečnicová semínka upražíme na suché pánvi, aby se rozvoněla.

  3. Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme ve vodě nebo v páře 6min. Poté ho zprudka orestujeme na pánvi. Ne déle než 3min.

  4. Květák smícháme se semínky a podáváme s připravenou aioli omáčkou.