Kuskusový salát s dýní, kuřetem a granátovým jablkem

Kuskusový salát s dýní, kuřetem a granátovým jablkem

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

25 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • 200 g mrkve
  • 200 g dýně
  • 4-6 stroužků česneku
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 100 g kuskusu
  • 50 g dýňových semínek
  • 8 lžic Hellmann's salátového dresinku med a hořčice
  • malý svazek petržele
  • malý svazek máty
  • 100 g semínek granátového jablka

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180° C. A pečeme kuřecí prsa po dobu asi 20 minut, dokud nejsou propečená.

  2. Mrkev a dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme na plech, přidáme rozmarýn a česnek a polijeme olejem.

  3. Pečeme zeleninu asi 10 minut, dokud nezměkne a necháme vychladnout.

  4. Připravíme kuskus dle návodu na obalu.

  5. Kuře nakrájíme na kostičky, dáme do velké mísy, kam přidáme zeleninu, dýňová semínka, Hellmann's salátový dresing med a hořčice, nasekané bylinky a dobře promícháme.

  6. Kuskus promícháme, přidáme semínka granátového jablka a salát servírujeme na kuskusu.