Krokety ze zbylých brambor

Zůstaly vám v kuchyni brambory a nevíte, jak je využít? Připravte si zlatavé krokety.

Doba přípravy

30 min

Čas vaření

30 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 1 kg vařených brambor
  • 150 ml mléka
  • 2 hrsti natí a bylinek
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 menší červená cibuľa
  • Sůl a pepř
  • Hladká mouka, vajcia a strouhanka na obalování
  • Tatarská omáčka

Postup přípravy

  1. Brambory dejte do mísy spolu s mlékem a pomocí ručního šlehače rozšlehejte na hustou kaši.

  2. Do kaše přidejte nasekané bylinky, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a dochuťte solí a pepřem.

  3. Připravte si suroviny na obalování. Do tří hlubokých talířů dejte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.

  4. Z bramborové směsi tvarujte menší kuličky a každou rovnoměrně obalte nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci, a nakonec ve strouhance. Připravené krokety nechejte na 30 minut odpočinout v lednici.

  5. Krokety vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pomocí mašlovačky rovnoměrně potřete olejem. Postupujte opatrně, abyste neporušili vrstvu strouhanky.

  6. Dejte do trouby vyhřáté na 230°C a pečte asi 20 až 30 minut, dokud krokety nezezlátnou. Podávejte s tatarskou omáčkou jako předkrm nebo přílohu.