Krémový řepový salát s cizrnou

Cizrna je skvělou ingrediencí, která vás zasytí a jistě vám i zachutná. V kombinaci s řepou je doslova k sežrání, vyzkoušejte sami.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 500 g čerstvé červené řepy se stonky a listy
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • šťáva z půlky citrónu
  • 2 stroužky čeneku
  • 180 g cizrny
  • 8 lžic salátového dresinku Hellmann's med a hořčice
  • 1 pomeranč
  • 12 cherry rajčat
  • svazek čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.

  2. Z červené řepy ořežeme stonky s lístky a dáme je stranou. Řepu nakrájíme na silné plátky a dáme na plech a pokapeme ji lžící olivového oleje. Plech umístíme do trouby a pečeme 8-12 minut, dokud nezměkne. Poté ji necháme vychladnout.

  3. Stonky s listy řepy osmahneme na 1 lžíci olivového oleje s citrónovou šťávou a prolisovaným česnekem. Přidáme trochu vody a vaříme na mírném ohni 3-5 minut. Necháme vychladnout a poté umístíme do mísy, ve které budeme připravovat salát.

  4. Přidáme měkkou cizrnu, zbylý olivový olej a Hellmann's salátový dresink med a hořčice. Přidáme vychladlou řepu a pomeranč, rozdělený na měsíčky.

  5. Servírujeme ozdobené cherry rajčátky a koriandrem.