
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 1 cibule
- 2 storužky česneku
- 70 g žampionů
- 1 brambora
- 150 g zbylého kuřecího masa
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky tymiánu
- 650 ml kuřecího vývaru
- 200 g zbylé pečené zeleniny
- 80 ml smetany
- 1 lžíce Hellmann's majonézy Originál
- 1 lžíce petrželky
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a minutu opékejte nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
-
Přidejte na plátky pokrájené žampiony, oloupanou a na malé kostičky pokrájenou bramboru a opékejte další 3 minuty.
-
Přidejte natrhané kuřecí maso, sušené bylinky a míchejte, dokud žampiony nezačnou měknout.
-
Vlijte vývar, smetanu a přidejte také zbylou pečenou zeleninu. Osolte a opepřete a na mírném ohni vařte do změknutí brambor.
-
Nakonec v polévce rozmíchejte Hellmann's omáčku s avokádovým olejem a před servírováním ozdobte petrželkou.