Krémová polévka s kousky kuřete

Pokud vám zbylo trochu masa z kuřete, zkuste ho použít do této lahodné krémové polévky. S Hellmann's bude zaručeně chutnat.

Doba přípravy

20 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • 2 storužky česneku
  • 70 g žampionů
  • 1 brambora
  • 150 g zbylého kuřecího masa
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 650 ml kuřecího vývaru
  • 200 g zbylé pečené zeleniny
  • 80 ml smetany
  • 1 lžíce Hellmann's majonézy Originál
  • 1 lžíce petrželky

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a minutu opékejte nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.

  2. Přidejte na plátky pokrájené žampiony, oloupanou a na malé kostičky pokrájenou bramboru a opékejte další 3 minuty.

  3. Přidejte natrhané kuřecí maso, sušené bylinky a míchejte, dokud žampiony nezačnou měknout.

  4. Vlijte vývar, smetanu a přidejte také zbylou pečenou zeleninu. Osolte a opepřete a na mírném ohni vařte do změknutí brambor.

  5. Nakonec v polévce rozmíchejte Hellmann's omáčku s avokádovým olejem a před servírováním ozdobte petrželkou.