
Ingredience
- 600 g uvařených salátových brambor
- 150 g dýně
- 4 lžíce majonézy Hellmann's Originál
- šťáva z půlky citrónu
- 200 g listového špenátu
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- hrst sekaných pekanových nebo vlašských ořechů
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
-
Dužinu dýně nakrájíme na kostky a upečeme nasucho v troubě při 180°C doměkka. Na oleji necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a listy špenátu. Osolíme a opepříme. Orestujeme, až se odpaří veškerá tekutina.
-
Uvařené brambory nakrájíme na hranolky a přidáme ke špenátu. Prohřejeme. Přidáme upečenou dýni, majonézu, citronovou šťávu a vše lehce promícháme. Salát servírujeme teplý, posypaný ořechy.