Grilovaná sezamová panenka

Grilovaná sezamová panenka

Doba přípravy

1 h

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 900 gram vepřová panenka
  • 3 cm čerstvý kořen zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 60 ml sójová omáčka
  • 2 polévkové lžíce hnědý cukr
  • 2 jarní cibulky jemně nakrájené na kostičky
  • 2 polévkové lžíce čerstvý koriandr nasekaný
  • 2 polévkové lžíce rýžový ocet
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sezamový olej
  • Hellmann's omáčka Samba k podávání

Postup přípravy

  1. Do hmoždíře dáme česnek a zázvor a utřeme dohromady. Přendáme do misky a přidáme sójovku, cukr, cibulku, koriandr, ocet a olivový i sezamový olej. Čtvrtinu marinády si necháme stranou.

  2. Panenku naložíme do marinády a marinujeme 1 – 3 hod.

  3. Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň (nebo dáme na zdroj největšího tepla) a panenku grilujeme ze všech stran, dokud není krásně opečená. V průběhu grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.

  4. Panenku přesuneme na chladnější část grilu, gril přiklopíme a grilujeme ještě 5 – 10 min. Poté sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 min dojít. Podáváme s omáčkou Samba od Hellmann´s.