
Ingredience
- 900 gram vepřová panenka
- 3 cm čerstvý kořen zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 60 ml sójová omáčka
- 2 polévkové lžíce hnědý cukr
- 2 jarní cibulky jemně nakrájené na kostičky
- 2 polévkové lžíce čerstvý koriandr nasekaný
- 2 polévkové lžíce rýžový ocet
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 1 čajová lžička sezamový olej
- Hellmann's omáčka Samba k podávání
Postup přípravy
-
Do hmoždíře dáme česnek a zázvor a utřeme dohromady. Přendáme do misky a přidáme sójovku, cukr, cibulku, koriandr, ocet a olivový i sezamový olej. Čtvrtinu marinády si necháme stranou.
-
Panenku naložíme do marinády a marinujeme 1 – 3 hod.
-
Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň (nebo dáme na zdroj největšího tepla) a panenku grilujeme ze všech stran, dokud není krásně opečená. V průběhu grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.
-
Panenku přesuneme na chladnější část grilu, gril přiklopíme a grilujeme ještě 5 – 10 min. Poté sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 min dojít. Podáváme s omáčkou Samba od Hellmann´s.