Gratinovaná cuketa

Inspirujte se praktickými recepty značky Hellmann's, díky kterým využijete ingredience, které už doma máte a předejdete tak zbytečnému plýtvání potravinami. Jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo.

Doba přípravy

10 min

Čas vaření

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 papriky
  • 2 střední cibule
  • 2 střední cukety
  • 200g tvrdého sýra, nebo sýra s ušlechtilou plísní
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 2 vejce
  • 6 lžic Hellmann’s tatarské omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • Sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji společně s cuketou nakrájenou na kolečka orestujeme.

  2. Olejem, nebo jiným tukem vytřeme zapékací misku, vysypeme strouhankou a naplníme směsí cukety a zeleniny.

  3. Vejce, smetanu a tatarskou omáčku rozšleháme, směsí přelijeme zeleninu v zapékací míse a dáme péct. V půlce pečení posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatova.

  4. Po mírném zchladnutí můžeme servírovat.