
Ingredience
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- Lžička hořčice
- Hrst petrželky nebo jiných čerstvých bylinek
- Sůl a pepř
- 4 plátky staršího chleba
- Máslo nebo olej na smažení
- Dresing Tisíc ostrovů nebo hořčice
Postup přípravy
-
Vejce rozklepněte do mělké misky nebo polévkového talíře, přidejte mléko, hořčici, najemno nasekané bylinky, sůl a pepř a důkladně rozšlehejte.
-
Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Plátky chleba namočte z obou stran alespoň na 10 vteřin do směsi vajec, přendejte na pánev a opékejte dozlatova – asi 2 až 3 minuty z každé strany.
-
Servírujte s nakládanou zeleninou a dle chuti s kečupem, hořčicí nebo dresingem Tisíc ostrovů.