Francouzský toust naslano

Připravte si domácí francouzský toast naslano, který bude chutnat jako z restaurace.

Doba přípravy

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • Lžička hořčice
  • Hrst petrželky nebo jiných čerstvých bylinek
  • Sůl a pepř
  • 4 plátky staršího chleba
  • Máslo nebo olej na smažení
  • Dresing Tisíc ostrovů nebo hořčice

Postup přípravy

  1. Vejce rozklepněte do mělké misky nebo polévkového talíře, přidejte mléko, hořčici, najemno nasekané bylinky, sůl a pepř a důkladně rozšlehejte.

  2. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Plátky chleba namočte z obou stran alespoň na 10 vteřin do směsi vajec, přendejte na pánev a opékejte dozlatova – asi 2 až 3 minuty z každé strany.

  3. Servírujte s nakládanou zeleninou a dle chuti s kečupem, hořčicí nebo dresingem Tisíc ostrovů.