Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem

Když už máte doma fazole, tak je zkuste třeba upéct. S Hellmann's si na nich pochutnáte, jako nikdy.

Doba přípravy

30 min

Čas vaření

1 h

Sdílet

Print

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g kapusty
  • 3 lžíce oleje + olej na potření kuliček
  • 300 g fazolí
  • řasa z vařených fazolí
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 lžíce mletých lněných semínek
  • 2 lžíce Hellmann's kečupu s cherry rajčátky
  • 40 g strouhanky
  • sůl a pepř

Mrkvová kaše

  • 0,5 kg pečené mrkve
  • 0,5 kg pečených brambor
  • 2 vrchovaté lžíce Hellmann's omáčky Vegan
  • Trochu mléka nebo vody
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechejte zesklovatět. Mezitím oloupejte česnek a nasekejte jej najemno. Přidejte k cibuli a smažte další 3 minuty.

  2. Kapustu nasekejte nadrobno a přidejte na pánev. Osolte a opepřete a nechejte pod pokličkou dusit, dokud lehce nezměkne (cca 10 minut).

  3. Do velké mísy dejte fazole a prsty nebo vidličkou je jemně rozmačkejte. Pokud jste vařili fazole s řasou, nasekejte ji najemno a přidejte k fazolím.

  4. V hrníčku smíchejte lněná semínka se 3 lžícemi vody a spolu s kečupem, římským kmínem, slunečnicovými semínky a solí a pepřem vmíchejte do směsi.

  5. Přidejte kapustu, promíchejte a na závěr důkladně promíchejte spolu se strouhankou. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trošku vody nebo oleje. Pokud je příliš řídká a nedají se z ní formovat kuličky, přidejte strouhanku. Nechejte alespoň půl hodiny uležet.

  6. Ze směsi formujte malé kuličky, umístěte je na plech vyložený pečícím papírem a na závěr každou kuličku potřete olivovým olejem.

  7. Pečte na 200 °C 30 až 40 minut, dokud kuličky na povrchu nezezlátnou.

Mrkvová kaše

  1. Mrkev a brambory nakrájejte na menší kousky, dejte do většího hrnce, zalijte asi 150 ml mléka nebo vody a nechejte chvilku povařit.

  2. Odstavíme z plotny, přidáme majonézu, sůl a pepř a ručním šlehačem nebo mixérem rozmixujeme přímo v hrnci na jemnou kaši.