Citronové špagety se zbylou pečenou zeleninou

Nenechte pečenou zeleninu ladem. S Hellmann's s ní vykouzlíte perfektní těstoviny, zkuste třeba tyto s citronem.

Doba přípravy

15 min

Čas vaření

10 min

Sdílet

Print

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g strouhanky
  • sůl a pepř
  • 2 citrony
  • 450 g suchých špaget
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 450 g pečené zeleniny
  • 1 lžíce Hellmann's majonézy Originál
  • 50 g strouhaného parmazánu

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

  2. Na 2 lžících oleje opražte za stálého promíchávání strouhanku dozlatova. Osolte a opepřete.

  3. Najemno nastrouhejte kůru ze dvou citronů a polovinu vmíchejte do opečené strouhanky. Dejte stranou.

  4. Špagety uvařte podle návodu na obalu na skus.

  5. Na zbylém oleji opékejte minutu prolisovaný česnek. Přidejte víno a nechte jej zredukovat na polovinu objemu. Přidejte zeleninu a 2 minuty společně prohřívejte. Podle chuti osolte a opepřete.

  6. K zelenině přidejte uvařené špagety, 2 lžíce citronové šťávy, lžíci Hellmann's majonézy a podle potřeby asi naběračku vody, ve které se špagety vařily. Promíchávejte, dokud se tekutina nevyvaří.

  7. Odstraňte z ohně a vmíchejte zbylou citronovou kůru. Posypejte zbylou strouhankou a parmazánem a ihned podávejte.