
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- 150 g strouhanky
- sůl a pepř
- 2 citrony
- 450 g suchých špaget
- 1 stroužek česneku
- 100 ml bílého suchého vína
- 450 g pečené zeleniny
- 1 lžíce Hellmann's majonézy Originál
- 50 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.
-
Na 2 lžících oleje opražte za stálého promíchávání strouhanku dozlatova. Osolte a opepřete.
-
Najemno nastrouhejte kůru ze dvou citronů a polovinu vmíchejte do opečené strouhanky. Dejte stranou.
-
Špagety uvařte podle návodu na obalu na skus.
-
Na zbylém oleji opékejte minutu prolisovaný česnek. Přidejte víno a nechte jej zredukovat na polovinu objemu. Přidejte zeleninu a 2 minuty společně prohřívejte. Podle chuti osolte a opepřete.
-
K zelenině přidejte uvařené špagety, 2 lžíce citronové šťávy, lžíci Hellmann's majonézy a podle potřeby asi naběračku vody, ve které se špagety vařily. Promíchávejte, dokud se tekutina nevyvaří.
-
Odstraňte z ohně a vmíchejte zbylou citronovou kůru. Posypejte zbylou strouhankou a parmazánem a ihned podávejte.