Burger z červené řepy s volským okem

Burger z červené řepy je skvělou alternativou pro ty, kteří nechtějí jíst maso. Volské oko ho ideálně doladí.

Doba přípravy

20 min

Čas vaření

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 ks čerstvá červená řepa
  • 1 polévková lžíce hořčice Hellmann's
  • Hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
  • 1 bílý rohlík nakrájený na kostičky
  • 1 dl mléko
  • 1 vaječný žloutek
  • sůl
  • mletý černý pepř

Další suroviny:

  • 2 polévkové lžíce olej
  • 2 ks houska na burgery
  • 2 polévkové lžíce tatarská omáčka Hellmann's
  • 2 hrsti ledový salát nakrájený na nudličky
  • 1 rajče
  • 2 kolečka cibule
  • 2 vejce na volské oko

Postup přípravy

  1. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme.

  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut.

  3. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatarskou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.