Burger z červené řepy s volským okem

Burger z červené řepy s volským okem

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 ks čerstvá červená řepa
  • 1 polévková lžíce hořčice Hellmann's
  • Hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…)
  • 1 bílý rohlík nakrájený na kostičky
  • 1 dl mléko
  • 1 vaječný žloutek
  • sůl
  • mletý černý pepř

Další suroviny:

  • 2 polévkové lžíce olej
  • 2 ks houska na burgery
  • 2 polévkové lžíce tatarská omáčka Hellmann's
  • 2 hrsti ledový salát nakrájený na nudličky
  • 1 rajče
  • 2 kolečka cibule
  • 2 vejce na volské oko

Postup přípravy

  1. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme.

  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut.

  3. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané Tatarskou omáčkou Hellmann’s, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.