
Ingredience
- 130 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce oleje
- 4 proužky camembertu
- 1 velká burgerová houska
- 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
- Hrst nakrájeného listového salátu (ideální je barevný mix)
- Hrst čipsů (bramborové nebo celerové nebo petrželové…)
- Sůl, pepř
Na karamelizovanou cibulku:
- 1 velká cibule
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce vinného octa
- Špetka soli
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a pozvolna restujeme na rozehřátém oleji až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidáme cukr a restujeme, až se cukr rozpustí. Přilijeme ocet a necháme jej důkladně odpařit a stáhneme z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Necháme mírně vychladit
-
Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.
-
Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, položíme na něj plátky camembertu a vložíme na chvíli pod gril, aby se sýr roztopil.
-
Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran.
-
Na spodní díl namažeme půl lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s, naaranžujeme nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvíme karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopíme křupavým „víčkem” housky.