Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a čipsy

Burger nemusí nutně znament jen masitý pokrm. Zbyl vám doma camembert? Pak máme skvělou inspiraci.

Doba přípravy

15 min

Čas vaření

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 4 proužky camembertu
  • 1 velká burgerová houska
  • 1 lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
  • Hrst nakrájeného listového salátu (ideální je barevný mix)
  • Hrst čipsů (bramborové nebo celerové nebo petrželové…)
  • Sůl, pepř

Na karamelizovanou cibulku:

  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • Špetka soli

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a pozvolna restujeme na rozehřátém oleji až získá karamelově zlatou barvu a změkne. Pak přidáme cukr a restujeme, až se cukr rozpustí. Přilijeme ocet a necháme jej důkladně odpařit a stáhneme z plamene. Cibule bude mít konzistenci džemu. Necháme mírně vychladit

  2. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.

  3. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, položíme na něj plátky camembertu a vložíme na chvíli pod gril, aby se sýr roztopil.

  4. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran.

  5. Na spodní díl namažeme půl lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s, naaranžujeme nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvíme karamelizovanou cibuli a čipsy. Přiklopíme křupavým „víčkem” housky.