
Ingredience
- •130 g mletého hovězího masa
- •1 lžíce oleje
- •½ zralého avokáda
- •2 cherry rajčátka
- •1 polévková lžíce limetové šťávy
- •Sůl, pepř
- •1 velká celozrnná houska
- •Hrst nakrájeného listového salátu
- •červená cibule
- •1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
Postup přípravy
-
Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.
-
Mezitím si připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo umačkáme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájená rajčátka, osolíme, opepříme a dochutíme limetkovou šťávou.
-
Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.
-
Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran.
-
Na spodní díl namažeme tatarskou omáčku Hellmann´s, naaranžujeme salát, položíme maso, několik tenkých nudliček červené cibule, navrstvíme avokádovou pomazánku a přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.