Burger s avokádem

Burger s avokádem

Doba přípravy

15 min

Čas vaření

15 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • •130 g mletého hovězího masa
  • •1 lžíce oleje
  • •½ zralého avokáda
  • •2 cherry rajčátka
  • •1 polévková lžíce limetové šťávy
  • •Sůl, pepř
  • •1 velká celozrnná houska
  • •Hrst nakrájeného listového salátu
  • •červená cibule
  • •1 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

Postup přípravy

  1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout.

  2. Mezitím si připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo umačkáme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájená rajčátka, osolíme, opepříme a dochutíme limetkovou šťávou.

  3. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme.

  4. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran.

  5. Na spodní díl namažeme tatarskou omáčku Hellmann´s, naaranžujeme salát, položíme maso, několik tenkých nudliček červené cibule, navrstvíme avokádovou pomazánku a přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.