Bramborový salát se svěžími fazolkami

Bramborový salát se svěžími fazolkami

Doba přípravy

25 min

Čas vaření

30 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 500 g uvařených salátových brambor
  • 200 g zelených fazolových lusků (mohou být mražené)
  • 4 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • hrst sekané petrželky
  • růžový pepř na ozdobu
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce dižonské hořčice
  • 2 ančovičky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.

  2. Fazolky vložíme do vařící se vody a cca 2 minuty povaříme. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané brambory nakrájené na měsíčky a prohřejeme.

  3. Scedíme fazolky, necháme krátce okapat a smícháme na pávni s brambory.

  4. Promícháme s dresinkem a případně dochutíme solí.

  5. Na talíři posypeme sekanou pažitkou a růžovým pepřem.