
Ingredience
- 500 g uvařených salátových brambor
- 2 menší uvařené červené řepy
- 200 g rukoly
- 2 svazky ředkviček
- hrst sekané pažitky
- 8 křepelčích vajíček
- 1 lžíce strouhaného křene
- kůra z jednoho citronu
- čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- šťáva z jednoho velkého citronu
- sůl dle chuti
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce strouhaného křene
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.
-
Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody a vaříme 4 minuty. Po uvaření ihned zchladíme studenou vodou. Poté oloupeme a rozdělíme na půlky.
-
Ředkvičku nakrájíme na tenoučké plátky, vložíme do ledové vody a necháme nabobtnat.
-
Oloupané, studené brambory, oloupanou řepu nakrájíme na malé měsíčky.
-
Na talíř naaranžujeme rukolu, na ni brambory, řepu, půlky vajíček, ředkvičku. Posypeme strouhanou citronovou kůrou, strouhaným křenem.
-
Zastříkneme dresinkem a ozdobíme nahubo mletým pepřem.