„Rozbitý“ okurkový salát s bylinkovým dresingem

Že jste ještě nikdy neslyšeli o rozbitém okurkovém salátu? Tak teď máte šanci ho vyzkoušet, v kombinaci s česnekem, bylinkami a citronovou šťávou vás dostane.

Doba přípravy

20 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

  • 2 salátové okurky
  • 3 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst kopru
  • Hrst petržele
  • Lžička citronové šťávy
  • Sůl a pepř
  • 150 g krutonů ze starého chleba

Postup přípravy

  1. Okurky omyjte, položte na větší prkénko a paličkou na maso nebo válečkem „rozbijte“ pomocí několika ran tak, aby okurky popraskaly. Nebojte se použít sílu, ale dejte pozor, abyste okurky nerozdrtili úplně na kaši.

  2. Okurky následně příčně nakrájejte na menší (cca 2 cm), nepravidelné kousky a přendejte do větší mísy.

  3. Do mixéru dejte majonézu, zakysanou smetanu, česnek, bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř a promixujte.

  4. Dresing přilijte do mísy k okurkám, promíchejte a podávejte s chlebovými krutony.