Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Dokážete si představit Tatarskou omáčku jen na hranolcích a smaženém sýru? Hodí se však i k mnoha dalším pokrmům. Je vyrobena z jednoduchých ingrediencí jako je olej, ocet a vejce. Na rozdíl od majonézy však obsahuje kousky zeleniny - cibulky, pažitky a okurek. Zkuste ji například ke grilovanému masu, zelenině či rybám. Je vyrobena z kvalitních rostlinných olejů, které obsahují dobré tuky, polynenasycené mastné kyseliny omega 3. 

NEJOBLÍBENĚJŠÍ TATARSKÁ OMÁČKA na českém a slovenském trhu. Propočet Unilever ČR na základě odhadu prodejů (v kg) společnosti Nielsen v kategorii tatarských omáček na auditovaném českém maloobchodním trhu, v období 04/2014-03/2015.




VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

na 100 ml na 1 porci** %* na porci**
Energetická hodnota 1676kJ / 400kcal 260kJ / 60kcal 3%
Tuky; z toho mastné kyseliny 41 g 6 g 9%
nasycené 3,2 g 0,5 g 3%
mononenasycené 26 g 4 g
polynenasycené 12 g 2 g
Sacharidy 8,2 g 1 g <1%
z toho cukry 5,2 g 0,8 g <1%
Bílkoviny 0,8 g <0,5 g <1%
Sůl 1,8 g 0,25 g 5%
Omega 3 3,2 g 0,54 g
*% z referenční hodnoty příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal)
**1 porce = 15 ml = 1 polévková lžíce
Vyrobeno z pasterizovaných vajec a vaječných žloutků. Zdroj Omega 3 kyselin. Bez konzervačních látek. Bez lepku. Vejce z dobrého chovu.