Grilovaná sezamová panenka

SUROVINY
  • 900g vepřové panenky
  • 2,5 cm kousek zázvoru, oškrábaného a nakrájeného na plátky
  • 3 stroužky česneku, oloupané
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na drobno
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Omáčka Hellmann´s Samba k podávání

POSTUP PŘÍPRAVY  
  1. Do hmoždíře dáme česnek a zázvor a utřeme dohromady. Přendáme do misky a přidáme sójovku, cukr, cibulku, koriandr, ocet a olivový i sezamový olej. Čtvrtinu marinády si necháme stranou.
  2. Panenku naložíme do marinády a marinujeme 1 – 3 hod.
  3. Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň (nebo dáme na zdroj největšího tepla) a panenku grilujeme ze všech stran, dokud není krásně opečená. V průběhu grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.
  4. Panenku přesuneme na chladnější část grilu, gril přiklopíme a grilujeme ještě 5 – 10 min. Poté sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 min dojít. Podáváme s omáčkou Samba od Hellmann´s
TOP