Jednoduchá grilovaná kuřecí prsa

SUROVINY
  • 60 ml balsamikového octa
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce gurmánské hořčice Hellmann´s
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce worcesteru
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, bazalka, pažitka)

POSTUP PŘÍPRAVY  
  1. Ve středně velké míse smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, gurmánskou hořčici Hellmann´s, cukr, worcester, česnek, tymián, oregano a rozmarýn. Osolíme, opepříme a ¼ si dáme stranou.
  2. Do mísy vložíme kuřecí prsa a dáme marinovat nejméně na jednu hodinu, ideálně ale přes noc.
  3. Gril rozpálíme na střední stupeň a kuře pečeme 5-6 min z každé strany. Během grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.
  4. Podáváme nařezané na plátky a posypané čerstvými bylinkami.
TOP