Pikantní kuřecí jednohubky s wasabi majonézou

INGREDIENCE:
  • 4 kuřecí prsní řízky bez kosti a kůže
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 2 lžíce čerstvé limetové šťávy
  • 4 lžíce sweet-chilli omáčky
  • 450 g plátků slaniny
  • hnědý cukr
  • majonéza Hellmann´s Delikátní
  • wasabi pasta

POSTUP PŘÍPRAVY
  1. V misce smícháme olej, šťávu z limety a chilli omáčku. 
  2. Kuře nakrájíme asi na 2,5 cm kousky a důkladně promícháme v misce s marinádou. Dáme na hodinu odpočinout do lednice.
  3. Kuřecí kousky ovineme slaninou, propíchneme párátkem a obalíme v cukru. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Při 175 °C pečeme dozlatova, tedy zhruba 20 - 25 min. 
  5. Mezitím promícháme v misce majonézu Hellmann's Delikátní s wasabi pastou v poměru 2 : 1
  6. Kuřecí kousky podáváme s wasabi dipem. 
TOP