Pikantní kuřecí jednohubky s wasabi majonézou

INGREDIENCE
  • 2 lžíce gurmánské hořčice Hellmann's
  • 1 lžíce lístečků čerstvého tymiánu
  • 1 velká vepřová panenka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 středně velké červené cibule nakrájené na klínky
  • 500 ml jablečného cideru 
  • 20 g sušených jablek
  • 20 g sušených meruněk
  • 20 g sušených švestek
  • 20 g rozinek nebo brusinek
  • Tatarská omáčka Hellmann's Delikátní k podávání

POSTUP PŘÍPRAVY  
  1. V misce smícháme olej, šťávu z limety a chilli omáčku. 
  2. Kuře nakrájíme asi na 2,5 cm kousky a důkladně promícháme v misce s marinádou. Dáme na hodinu odpočinout do lednice.
  3. Kuřecí kousky ovineme slaninou, propíchneme párátkem a obalíme v cukru. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Při 175 °C pečeme dozlatova, tedy zhruba 20 - 25 min. 
  5. Mezitím promícháme v misce majonézu Hellmann's Delikátní s wasabi pastou v poměru 2 : 1
  6. Kuřecí kousky podáváme s wasabi dipem. 
TOP