Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy

INGREDIENCE 
  • 250 g polohrubé mouky

  • 1 kypřící prášek

  • kůra z 1 citrónu

  • 150 g třtinového cukru

  • 250 ml majonézy Hellmann´s Original

  • 300 ml polotučného mléka

  • lžička vanilkového extraktu

  • máslo nebo olej na vymazání formy

  • hrubá mouka na vymazání formy

  • moučkový cukr k servírování

POSTUP PŘÍPRAVY 
  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. 
  2. Ve větší míse smíchejte suché ingredience, polohrubou mouku, kypřící prášek, kůru z 1 citrónu a špetku soli. 
  3. Třtinový cukr vyšlehejte s majonézou. Pomalu přidejte všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmíchejte.  
  4. Suchou a tekutou směs spolu dobře promíchejte. 
  5. Formu beránka vymažte máslem nebo olejem a vysypte hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijte a rovnoměrně rozprostřete. Přikryjte druhou polovinou formy a pečte 55 minut.
  6. Po upečení vytáhněte formu z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte opatrně beránka z formy a lehce pocukrujte.
TOP