Skotské vejce

INGREDIENCE 
  • 2 vejce 

  • 200 g mletého vepřového masa

  • hladká mouka 

  • vejce 

  • špetka soli, pepř

  • řepkový olej

Bylinková strouhanka:
  • 3 plátky starého toustového chleba

  • 2- 3 snítky tymiánu      

  • špetka soli, příp. pepř

Dochucená majonéza:
  • 5 lžic majonézy Hellmann´s Delikátní

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • 1 menší sterilovaná okurka 

  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY 
  1. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky. 
  2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.
  3. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno.  
  4. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance. 
  5. V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí. 
  6. Do misky dejte Hellmann´s majonézu Delikátní, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. 
  7. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.


TOP