Velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem

INGREDIENCE 
  • 280 g toustového chleba

  • 400 ml polotučného mléka

  • 1 lžíce vepřového sádla nebo oleje

  • 400 g uzené krkovice

  • 1 šalotka

  • 100 g čerstvých kopřiv

  • 100 g baby špenátu

  • 6 žloutků

  • 3 lžíce majonézy Hellmann´s Original

  • 6 bílků

  • 1 lžička soli

  • špetka muškátového oříšku

  • špetka mletého pepře

  • hrst plátkových mandlí

  • řepkový olej na restování + na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY 
  1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Toustový chleba nakrájejte na stejně velké kostičky, vložte na plech a dejte vysušit do trouby na cca 5 minut. Poté toustový chleba přendejte do větší mísy a zalijte mlékem. 
  2. Uzenou krkovici nakrájejte na malé kostičky cca 5 x 5 mm. Olej nebo sádlo rozpusťte na pánvi a opečte na něm krkovici. Opečenou krkovici nechte bokem vychladnout. 
  3. Na druhé pánvi zahřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte kopřivy, špenát a nechte rychle zavadnout. Stáhněte ihned z plamene a nechte vychladnout.
  4. Žloutky smíchejte s majonézou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Směs přidejte k toustovému chlebu spolu s opečenou krkovicí a zavadlým špenátem s kopřivami. Dobře vše promíchejte.
  5. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, který opatrně zapracujte k toustovému chlebu. Formu na nádivku vymažte olejem a těsto do ní přendejte. Vložte do trouby a pečte 30 minut. 
TOP