Jemný bramborový salát s dýní a špenátem

INGREDIENCE


  • 600 g uvařených salátových brambor
  • 150 g dýně
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's Originál
  • šťáva z půlky citrónu
  • 200 g listového špenátu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • hrst sekaných pekanových nebo vlašských ořechů
  • sůl a čerstvě mletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY  

  1. Dužinu dýně nakrájíme na kostky a upečeme nasucho v troubě při 180°C doměkka. Na oleji necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekaný česnek a listy špenátu. Osolíme a opepříme. Orestujeme, až se odpaří veškerá tekutina.
  2. Uvařené brambory nakrájíme na hranolky a přidáme ke špenátu. Prohřejeme. Přidáme upečenou dýni, majonézu, citronovou šťávu a vše lehce promícháme. Salát servírujeme teplý, posypaný ořechy.
TOP