Bramborový salát s křenem

INGREDIENCE
  • 500 g uvařených salátových brambor
  • 2 menší uvařené červené řepy
  • 200 g rukoly
  • 2 svazky ředkviček
  • hrst sekané pažitky
  • 8 křepelčích vajíček
  • 1 lžíce strouhaného křene
  • kůra z jednoho citronu
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • šťáva z jednoho velkého citronu
  • sůl dle chuti
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce strouhaného křene

Instrukce 

  1. Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.
  2. Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody a vaříme 4 minuty. Po uvaření ihned zchladíme studenou vodou. Poté oloupeme a rozdělíme na půlky.
  3. Ředkvičku nakrájíme na tenoučké plátky, vložíme do ledové vody a necháme nabobtnat.
  4. Oloupané, studené brambory, oloupanou řepu nakrájíme na malé měsíčky. 
  5. Na talíř naaranžujeme rukolu, na ni brambory, řepu, půlky vajíček, ředkvičku. Posypeme strouhanou citronovou kůrou, strouhaným křenem.
  6. Zastříkneme dresinkem a ozdobíme nahubo mletým pepřem.


TOP