Pikantní bramborový salát z Thajska

INGREDIENCE
  • 400 g uvařených salátových brambor
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 malá mrkev
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 100 g čerstvého ananasu
  • 1 jarní cibulka (nať)
  • koriandr
  • drcené arašídy
  • Dresink:
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • Šťáva ze dvou limetek
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • sůl dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY
  1. Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.
  2. Brambory i ananas nakrájíme na plátky, okurku, mrkev a červenou cibuli na tenké dlouhé nudličky, rajčata na osminky, jarní cibulku i koriandr nasekáme najemno.
  3. Vše smícháme s dresinkem a posypeme drcenými arašídy. Podáváme s grilovanými krevetkami.


TOP