Vepřová panenka v bylinkové krustě a hranolky z červené řepy

INGREDIENCE


  • 400 g očištěné a odblaněné vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička Gurmánské hořčice Hellmann’s
  • 300 g syrové oloupané červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce Hellmann´s Tatarské omáčky Delikátní

 

Krusta:

  • 1 plátek toustového chleba
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce másla nebo oliv. oleje
  • špetka soli
  • 1 stroužek česneku
  • snítka tymiánu
  • několik jehliček rozmarýnu

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. V mixéru rozmixujte ingredience na drobenku, když ji zmáčknete v ruce, bude držet tvar, ale nebude příliš mastná.
  2. Celý kus masa osolíme a opepříme. Potřeme tenkým filmem hořčice, položíme na plech a naneseme tenkou vrstvu krusty (cca 3 mm). Pomocí rukou ji k masu přimáčkneme.
  3. Vložíme do dobře rozehřáté trouby a upečeme cca 10 - 12 minut při 210°C. Poté ihned vložíme na další 2 minuty pod gril, aby krusta zezlátla. Vyjmeme z trouby, necháme 5 – 10 minut na teplém místě odpočinout a krájíme na tenké, cca 1,5 cm silné, plátky.
  4. Podáváme s Hellmnann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám celé jídlo krásně dochutí.
  5. Na podávání si připravte hranolky z červené řepy. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme na něj Řepu nakrájenou na hranolky nebo silnější měsíčky. Osolíme, polejeme olejem a promícháme. Pečeme v troubě při 190 °C cca 25 – 35 minut – doměkka a dozlatova. Upečené promícháme s lístky tymiánu, můžeme dosolit vločkami soli.

     

TOP