Grilovaný losos s chřestem a cherry rajčátky

INGREDIENCE 


  • 4 porce lososa cca po 180 g i s kůží (bez šupin)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř
  • Nasekaná pažitka
  • Svazek bílého a zeleného chřestu
  • Sůl, cukr, citronová šťáva
  • 4 trsy cherry rajčátek po cca 3-4 kuličkách
  • Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
  • Citron k podávání

POSTUP PŘÍPRAVY 

  1. Lososa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s rozehřátým olejem. Nejprve jej položíme kůží dolů, a čekáme, až bude dozlatova a dokřupava. Poté otočíme a necháme lehce dopéct. Uvnitř musí zůstat růžový, nepropečený. 
  2. Vyjmeme a necháme 3 minuty odpočinout. Posypeme pažitkou. 
  3. Kousky lososa namáčíme do Hellmann´s Tatarské omáčky Delikátní, která nám lososa skvěle dochutí.
  4. Chřest uvaříme pouze do poloměkka ve vroucí osolené, lehce oslazené vodě s citronovou šťávou. Vyjmeme a na krátkou chvilku vložíme do pánve, kde se griloval losos, a opečeme. Spolu s chřestem vložíme do pánve trsy cherry rajčátek a také opečeme. 
TOP