Anglická slavnostní pečeně

INGREDIENCE


  • 1 kg hovězí roštěnec (nízký)
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce Hellmann’s Kečupu Jemný
  • 2 lžíce Hellmann’s Gurmánské hořčice
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl
  • Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní

Na šťávu:

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 3 lžíce divokých brusinek
  • sůl, pepř na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY 
  1. Roštěnec opláchneme, osušíme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, vetřeme hořčici s kečupem a lžící oleje, posypeme bylinami a necháme hodinu při pokojové teplotě odležet.
  2. Roštěnec zprudka orestujeme na pánvi se 2 lžícemi oleje ze všech stran (nejprve restujeme stranu s tukovým krytím).
  3. Vložíme do pekáče, a vložíme do rozehřáté trouby (na 190°C) a pečeme 35 minut. Uvnitř zůstane růžový. Po upečení vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme cca 15 na teplém místě (do 50°C odpočinout).
  4. Krájíme na tenké plátky, a podáváme se šťávou (v omáčníku) a Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám roštěnku skvěle dochutí.
  5. Šťávu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce změklého másla s 1 zarovnanou čajovou lžičkou hladké mouky. Výpek z masa zahřejeme na sporáku, přilijeme 1 dcl vody, 3 lžíce divokých brusinek, uvedeme k varu a vmícháme moučné máslo. Pozvolna necháme provařovat cca 5-10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
TOP