Lososová francouzská pomazánka Rillettes

INGREDIENCE 


  • 300 g lososa vcelku i s kůží
  • 120 g uzeného lososa
  • 4 lžíce Hellmann´s Majonézy Delikátní
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron (na dochucení)
  • pažitka nebo jarní cibulka
  • 1 mladá cuketa
  • bylinky, ředkvičky, paprika, mrkev na ozdobu


Ingredience na vývar:


  • 0,5 l vody
  • 0,2 l bílého vína
  • špetka soli
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 tenké plátky citronu i se slupkou
  • 2 bobkové listy
  • 10 cm stonku z řapíkatého celeru
  • 5 cm pórku
  • snítka tymiánu


POSTUP PŘÍPRAVY 


  1. Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut.
  2. Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru.
  3. Poté z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme). Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa a Hellmann´s Majonézu Delikátní.
  4. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.
  5. Necháme min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
  6. Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky.
  7. Na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky nebo mrkve.
TOP